2023. MÁJUS

Ez a hónap tagadhatatlanul a legszebb hónap ha azt nézzük, hogy a természet ekkor bontakoztatja ki magát a legteljesebben ezen az éghajlati övön. Már áprilisban indul a virágzás: tulipánok, nárciszok, árvácskák garmada, de májusban jön a valódi „illat-orgia”: már virágzik a repce, amitől a méhek a szó szoros értelemben megbolondulnak, aztán az orgona, a rózsa, a gyümölcsfák mondjuk már áprilisban virágoztak, de persze a konyhakerti növények is ilyenkor indulnak a leggyorsabb növekedésnek. Májusban van a legtöbb esküvő, ilyenkor vannak a ballagások, a vakáció előszele, a tavasz meleg napsugarai mindenkit elbódítanak és kifelé vonzanak a hűvös szobából… Ránk is sok-sok munka vár Abonyban a Tűzmadár építkezésen Nagy Béla tanyáján.

*****************************************************************************

MÁJUS 16.

A régi és az új,
az ősi és a modern,
a hideg és a meleg,
a kint és a bent,
a fent és a lent,
a közel s távol,
a sok és a kevés…
Mind egy, minden egy,
s mindez egy videóban:

MÁJUS 15

Cicanyugalom ❤️

MÁJUS 13-14. (hétvége)

Abonyban agyag-homok-szalma-víz keveréket tapostunk mezítlábasan, és haladtunk a Tűzmadár építéssel még a hűvös idő ellenére is. Most a fecskefészek-szerű falat kezdtük el rakni. Az első nap felraktunk egy sort, a második nap, esőben még sokkal többet. Az első napról összefoglaló videóban és egy kép a hétvégi eredményről.

MÁJUS 12.

Míg az előző videó a „földi minőség” volt, ez a következő már inkább az „égi minőség”. Második beszélgetésünk Adrienn Light-tal, spanyolhonba került magyar honfitársunkkal, akire mondhatni „véletlenül” találtam rá, ha vannak ugye véletlenek… gondolom nincsenek, szóval Adriennel sikerült egyeztetni egy szülinapos videót is, ami ismét jól sikerült, s most is érdekes volt spirituális nézőpontból ránézni itteni életünkre. Mert ugye sok helyen hallhattuk már, hogy híd vagyunk, vagy létra, nem csak itt a Földön éljük az életünket, de további más dimenziókban is egyszerre, csak attól függően, hogy kit mennyire foglalnak le a hétköznapi csip-csup ügyei, és attól függően, hogy mennyire nyitott másra, lát bele más, megfoghatatlan, nem-anyagi világokba, érzékeli a minket körülvevő „burkokat”.

Szóval a videó Adriennel, aki májusban született ujjá egy lélekcserével: 

MÁJUS 10.

Ezen a ragyogóan szép, napsugaras meleg tavaszi napon elkészült egy kis videó a kertemről, ahogy az most van:

MÁJUS 7.

Szülinapos interjú készült egy kedves barátommal Incze Gáspárral, akivel tavaly a velemi Önellátók nagy találkozóján ismerkedtünk össze. Gáspár már követte a YouTube-os videóimat és elkezdett saját köreiben egy Teremtő kört, egyébként pedig tanácsadással, coaching-olással foglalkozik. Alapvetően mérnök-informatikusként végzett és jó problémamegoldási valamint kiváló kommunikációs képességeivel hamar átlépett a rendszerépítésbe, a rendszer szemléletű működések segítésébe. Egyetértettünk abban, hogy az egyén felelős a saját életéért és ma egy olyan világot élünk, ahol ebbe nagyon is bele kell állnia önmaga saját felfogott érdekében, ki kell állnunk a saját érdekeink mellett, mert könnyen lehet, hogy a hatalomnak, vagy bárki másnak, aki fölénk akarja helyezni magát, pont az a célja, hogy ez ne történjen meg.

MÁJUS 6.

Nagyréven növénybörzét tartottunk, olyan megunt vagy már otthon nagyon elszaporodott virágokat, bokrokat, palántákat csere-beréltünk, amelyeket nem tudunk hová rakni, de esetleg másnak még tetszik, vagy jól jön.

MÁJUS 5.

Abonyban tovább haladtunk a Tűzmadár építésében. Most a nagy kupac agyaghalmot terítettük szét a madár körül (4m3), rá homok került, majd szalma a tetejére és jól belocsoljuk a taposáshoz, keveréshez. Következő hétvégén folytatódik a móka az agyagtánccal 🙂 és falrakással. 🙂

Néhány kép:

MÁJUS 3.

Ma is osztottam meg egy videót, méghozzá a Tűzmadár faváz-építésének részleteiről, amelyet április hónap folyamán készítették ketten, Blaskó Sándor és Nagy Béla. Ebben a videóban megmutatom a Mészáros Fogadó szép és finom ételeit, amelyet többször kaptunk támogatásként.

MÁJUS 2.

Pár háznyira tőlem eladó egy szintén nagy telek, nagy ház, egy angol anyanyelvű hölgy árulja, rám bízta a kulcsot, hogy adjam oda az ingatlanosnak ha jön, illetve intézzem a fűnyírást. Úgy döntöttem videót készítek a kertről és a házról és felteszem a saját YouTube-os oldalamra, hátha…

MÁJUS 1.

A munka ünnepén csak kevesen dolgoznak, mi is kirándultunk egyet a közeli Tőserdőben Lakiteleken, végigjártuk a Kontyvirág Tanösvény állomásait, fagyiztunk egyet, Aisa (unokahúgom) vattacukrozott is, kint piknikeztünk a szabadban majáliskor. S míg mi élveztük a meleg napsugarakat, addig Cserkesz cicám itthon három kis cica-gombócot hozott a világra egyedül, önellátó módon, minden komplikáció nélkül. Nagy volt az öröm, mikor hazaértem.

Kapcsolódó tartalom: ÁPRILIS

Bejegyzés létrehozva: 2023. május 3.

Utolsó módosítás: 2023. 05. 16.