2023. MÁRCIUS

Március a kikelet hónapja, beköszönt a tavasz. Elengedéssel búcsúztatjuk a telet, majd megkezdjük a tavaszi munkákat magunkon, a kerten, beindul a megújulás. A macskám február végén jó sok udvarlót fogadott, kíváncsi leszek melyik lett az utód szempontjából a befutó, május végén, június elején kiderül, ahogy minden évben. Az eseményeket időrendben visszafelé írom, mindig az aktuális van legfelül.

***************************************************************************

MÁRCIUS 30.

Van egy mondásom, amit orosz tudományos kutatások inspiráltak: Legnagyobb gyógyító ereje az emberi hang rezgésének van. Ez azt jelenti, hogy a beszélgetés gyógyít. Korábban, amikor Budapesten laktam, rendszeresen szerveztem beszélgető, női, ilyen-olyan köröket. Most, hogy Nagyréven lakom, itt is éreztem, hogy induljon el egy beszélgetős kör a lélekről, a szellemről, emberi létünk láthatatlan dimenzióiról a Tiszazugban, ahol élek. Nagyréven és Tiszakürtön már voltak találkozók, szeretném még Tiszainokát is bevonni. Közös teremtéseink is alakulnak, nagyon izgalmas a folyamat. Ezen a napon Tiszakürtön voltam, április 6-án lesz legközelebb Nagyréven ilyen esemény. Tiszakürtön legközelebb április 20-án. 🙂

MÁRCIUS 29.

Tűzmadár épül Abonyban

Három nap és három éjszaka szerkesztési munka után lett kész az építkezés elindításáról szóló 15 órás videó és fényképekből álló nyersanyag feldolgozása és 9 és fél percbe tömörítése. Nem volt kis feladat, életem eddigi legnagyobb videó-szerkesztős munkája, szerintem jó lett a végeredmény:

MÁRCIUS 28.

Bócsára repültem az éterben Négyesi Erika tanyájára, aki beszél nekünk olyan népi gyógymódokról, amelyeket bárki bármikor hétköznapi élelmiszerek/növények/élőlények segítségével fillérekből megoldva:

MÁRCIUS 26.

Megörökítettem a március végi kertet egy rövid videó keretein belül:

MÁRCIUS 24.

Engelhardt Gábor Szilárd és családja az Angyalszív Akadémia megalapítója, amely a természetben élést, a természetben és természettel való együttes alkotást valósította meg. 2016 óta Családi Birtokon élnek Nemessándorházán (Zala megye), harmadik gyermekük a birtokukon fogant, született és él testvéreivel és szüleivel együtt. Ez utóbbi azért nagy szó, mert ritkán történik ennek a háromnak az együttállása a mai világban. Viszont van egy irányvonal, az, amit az Anasztázia könyvek tanításaiban találhatunk meg, ők ezt méltóképpen megjelenítik és ezért is tartom fontosnak, hogy tevékenységükbe, életvitelükbe és gondolatvilágukba mások is bepillanthassanak:

MÁRCIUS 22.

Februárban indítottam el az „Ember a születésnap mögött” című interjú-sorozatomat, amelynek 4-ik alanya Strobl Mona kristálymandala készítő, író, auralátó. Március 15-i születésnapja alkalmából beszélgetünk magánéleti tapasztalatairól:

MÁRCIUS 20-21.

Elindult a Tűzmadár építése Abonyban. Hamarosan töltök fel képeket is és egy rövid építési videóklipet, amint elkészült visszatérek és megosztom az élményeket bővebben. Most igyekszem utolérni magam itthon, mert kimaradt három nap… 🙂 Addig is egy légifotó Robi jóvoltából. 🙂

MÁRCIUS 19.

Szeretet Tere Kör találkozót tartottunk Budapesten, a Szelenit Spirituális Központban, ahol a Belső Hangról beszélgettünk azokkal, akik eljöttek. Felolvastam egy részletet az Anasztázia című könyvből abból a fejezetből, ahol a Sötét Erők időszakáról beszélt Anasztázia. Jól éreztük magunkat. Fénykép sajnos nem készült.

MÁRCIUS 15.

Éled a kert… Ma végre megérkezett az áldásos eső is, ünnepi esőt kaptunk, kb. egy hónapja volt utoljára. Szerencsére pont tegnap végeztem a saláta, retek, petrezselyem és borsó vetésével. Tavalyról áttelelt a fokhagyma, az eper, a cékla, mángol, sóska, rukkola, azokat gyomtalanítottam, és megvolt az első fűnyírás is a kézi, mechanikus fűnyírómmal. Szép pázsit lett az itt-ott növő fűcsomókból. Az utcán, az árokparton is le tudtam vágni, pedig már egészen magas volt. Nagyon megszerettem ezt a kis fűnyírót.

A virágágyásokban már január óta jelentek meg virágok, pl. hóvirág, hunyor, árvácska, téltemető, azonban a többi tavaszi virág, a jácint, tulipán, nárcisz csak most márciusban indult intenzíven felfelé. Aranyeső már virágzik.

Vannak esős képek is, azokat is szeretem. Az esővízből önellátó módon 500 litert tudok felfogni a tetőről, a 300 literes gyűjtőből egy-egy csap segítségével két oldalon 100-100 literesbe folyik még tovább, de a negyedik csöbörbe, a 120 literes hordóba még nem tudtam megoldani az átvezetést.

MÁRCIUS 11.

Tegnaptól kezdtem el a szokásos tavaszi kertből származó zöldek fogyasztását tumix formájában. Az alaprecept 1 db alma, 1 kanál méz, magvak (bármi lehet: napraforgó, szezám, dió, mogyoró, barackmag, stb.) zöld levelek a kertből: most cékla, turbolya, rukkola, gyermekláncfű, zsálya, ibolyavirág, lándzsás útifű, borsikafű, petrezselyem, hagymazöld van épp, és víz. Szoktam még bele tenni mazsolát, italporokat, vagy por alakú vitaminokat, mákot, szálas saját gyűjtésű teafüveket. A végeredmény nem csak egészséges, hanem nagyon finom is. Egyszerre 1 liter készül és azt egy órán belül, még a délelőtt folyamán elfogyasztom. Ilyenkor az étkezést is könnyebb ételekből érdemes elkészíteni, tavasszal a tisztítás, a szervezet „nagytakarítása” az időszerű, próbáljuk ezt betartani.

MÁRCIUS 6.

Holnap telihold… ami segít bennünket az elengedésben… Elengedés kihívás van, Tisza-parti zöld irodámból jelentkezem, és a végén egy felajánlás angol gyakorlásra velem:

MÁRCIUS 5.

Még február elején nyílt egy Blaskó kiállítás Budapesten, ahová felkérést kaptam a megnyitó beszéd elmondására, méltatva a szobrászt, akinek az alkotásait lehet megtekinteni március 18-ig. A megnyitón készült az alábbi videó, amely Pátkai Bálint alkotása. Én a 17. perctől beszélek. Előtte az intézmény vezetője, Sajgó Szabolcs SJ, majd Blaskó Sándor, az alkotások létrehozója, utánam pedig Tímár Sára népdalénekes és Hargitai-Halász Lehel furulyaművész műsora látható illusztrálva a domborművek képeivel.

A kiállítás utolsó napján, március 18-án 16 órától beszélgetés lesz Blaskó Sándor szobrásszal (bemutatkozás itt: Blaskó Sándor és családja Szeretet Tere – Abony)a műveiről és vásárolni is lehet a kiállítási tárgyakból.

MÁRCIUS 5.

Végre megvettem a régóta és hőn áhított kézi fűnyíró szerkezetemet, ami egy mechanikusan működő szerkezet, nem kell hozzá sem áram, sem benzin, csak tologatni kell. Egész délután füvet nyírtam, mivel még most pont időben vagyunk, még nem olyan magas és sűrű, hogy erősebb gép kelljen hozzá. Azért is szerettem volna kézi erővel működő fűnyírót, mert egyrészt ez is mozgás, izommunka, ami kell az edzettséghez, másrészt sokkal egyszerűbb kezelni, nincs vezeték, nincs benzinigénye, harmadrészt meg a működése pofonegyszerű, könnyebb, mint a többi fűnyíró. Nem hangos és nem veszélyes hiszen sokkal kisebb fordulatszámon megy, mint a nagyobb gépek, és nagyon könnyű tolni/emelni, csak 7 kg. Először Hecht márkájút néztem ki, de az nem volt a Praktiker-ben Szolnokon elérhető, ezért lett Bosch AHM 30. Nagyon jó kis szerkezet, nem bántam meg a vételt, öröm vele a fűnyírás. 🙂 Mindenkinek szeretettel ajánlom. 🙂

MÁRCIUS 3.

A YouTube-os felületen elkezdtem egy új sorozatot „Ember a születésnap mögött” címmel, amelynek keretében születésnaposokkal beszélgetek a saját életük jelenlegi állásáról, eddigi élettapasztalataikról, a születésük módjáról, a születésnapjuk ünnepléséről és még sok más egyébről. A végén elárulják, hány évesek lettek most. Február 25-én két szülinaposunk is volt, de csak márciusban jutottam el hozzájuk. Történetesen ők egy párt, és épp egy napon születtek. Következzen Helga és Robi:

MÁRCIUS 1.

Abonyi látogatásomkor Blaskó Sándor meglepett a Tűzmadár ajtajával, ami már kész. Ha már olvastatok korábbi bejegyzést, akkor kiderült, hogy Abonyban tavasszal agyagból építünk egy olyan szobrot, aminek a gyomrába be lehet sétálni, sőt, ott a Holdfény és a meleg hatására tisztulási szertartást is lehet majd végezni. Itt beszélünk a projektről videóban: Fölszállott a páva... – Tűzmadár terv Az egész projektet dokumentálni fogjuk és megosszuk az érdeklődőkkel. Amíg az meg nem történik, addig nézzük meg a csodás ajtót:

Kapcsolódó tartalmak: 2023. FEBRUÁR

Bejegyzés létrehozása: 2023. március 6.

Utolsó módosítás: 2023. 04. 01.