Tanulás és tudás

„A tanulás csak addig szükséges, amíg meg nem születik a tudás. Mert a tudást nem tanulni kell, hanem élni. Ám pontosan ezért mégis csak szükség van a tanulásra, hogy eljuthassatok arra a tudásra, amikor szabadon tudjátok használni mindazt az ismeretanyagot, amit kaptatok.

Csakis a szeretet által tudtok tanulni, mert a szereteten keresztül tudtok befogadni dolgokat. Az, amit a lényetekbe fogadtok, az örökre a tiétek, azzal tudtok fejlődni. Amit nem fogadtok be, mert elutasítotok, mert úgy érzitek, hogy nem a szeretet útján érkezett hozzátok az viszont kívül marad a lényeteken, nem épül belétek.

Minden tudás tehát csakis a szereteten keresztül történhet meg. Úgy tartjuk, hogy ha szereted azt, amit tanulsz, sokkal gyorsabban megtanulod azt. Tehát a szereteten keresztül tanuljátok meg azt, amire szükségetek van, legyen az tudomány vagy művészet vagy bármilyen más tevékenység, amit végeztek és amiben örömötöket lelitek.

A szeretet és az öröm együtt járnak. Ha szeretettel végeztek valamit, azzal az öröm dimenziójába kerültök, ahol nem számít még az sem, hogy ellenjuttatást kaptok érte vagy sem. Mert maga az öröm az ellenjuttatás, maga az öröm a cél. Mindent, amit örömből teremtetek, nemcsak számotokra öröm, hanem kihat mindenki másra is. A leghétköznapibb cselekedetből fakadó öröm is egy örökké fennmaradó energiává válik és mindenkit megérint. Most még misztikusnak hangzik ez, de hamarosan eljön az idő, amikor az emberiség ezzel már élni tud, és arra tudja építeni az új civilizációt, a szeretet civilizációját.

Ebben az új, a szeretet civilizációjában már nincs különlét, minden más emberrel közös a cél, nincs hadakozás, bárki össze tud fogni bárkivel, minden élet szent, minden életút szent, az egész emberiség egyetlen lény, egyetlen életúttal rendelkezik és ezt az életutat jött mindenki támogatni.”

Kryon csatornázás, 2014. november 28.