2022. DECEMBER

DECEMBER 30.

Egy abonyi központú csapat állt össze most az utóbbi időben, akikkel közösségi törekvéseink keretében Tűzmadarat, vagyis Hold szentélyt készülünk építeni egy abonyi tanyán:

DECEMBER 24.

Összegyűlt bennem számtalan gondolat, kérdéseimre kapott válaszok, melyeket pozitív, építő kicsengésük miatt úgy éreztem meg kell osztanom a szélesebb közönséggel is. Íme az erről szóló egyszemélyes videó:


DECEMBER 23.

Ma nagyon meglepődtem, amikor lesétáltam a Tiszára… Az, ami ott fogadott, az minden képzeletemet felülmúlta, gyorsan készítettem is egy spontán videót… Jövőre szeretnék ezzel a kérdéssel egy kicsit behatóbban is foglalkozni, illetve lépéseket tenni… Amióta pedig Pleja, alias Melinda Calmar is feltette saját YouTube-os felületére ezt a kis „csodálkozós, ámuldozós” videómat, azóta sokkal látogatottabb lett a YouTube-os csatornám (köszönöm neki ezúton is):

DECEMBER 13.

Ma könyvbemutató miatt Budapestre utaztam, a Nyugatihoz közeli Soter Klub és Teaházba. Áprily Zoltán barátom kérésére első könyve: Bicsérdy Béla és a bicsérdyzmus címmel került kiadásra, ebből az alkalomból beszélgettünk a nagyközönség előtt a szerzővel. Az alkalomról készült videó felvétel itt látható: Bicsérdy Béla és a bicsérdyzmus. Egy pár kép a megnyitóról:

MÉG MINDIG DECEMBER 12.

Ma kihúztam és leolvasztottam a hűtőt-fagyasztót (egyben van). A fagyasztott termékek feldolgozásra kerülnek (ez már egy hónapja elkezdődött), a többi hűtést igénylő élelmiszert pedig a kamrában és a pincében tárolom, mivel itt Nagyréven, ahol lakom, nekem van mindkettő. A kinti tartós hideg beálltával nem látom ésszerű funkcióját a hűtőnek, ha csak azt nem, hogy kényelmi okokból pár méterrel rövidebb sétával elérhető a hűtő, mint a kamra. Nálam viszont már nem a kényelem a fő szempont, legalábbis ezen a téren nem. Igazából a szükségtelen energiafogyasztók, energiafogyasztás leválasztása, megszüntetése a jelenleg kitűzött célom a háztartás minden szegletében. 🙂 Ezzel nem csak pénzt spórolok, hanem értékes életenergiát is, amely másra megy el, mint amivel szívem szerint inkább foglalatoskodnék.

DECEMBER 12.

Ma reggelre leesett az első hó az Alföldön. Így a kertemben is. 🙂 Nagyon hangulatos… Ez az igazi tél. Szerencsére november óta sok csapadék érkezett a földekre, aminek nagyon-nagyon örülök. 🙂

DECEMBER 10.

December 10-én Évzáró „Anasztáziás” találkozónk volt a közösségek alakulásáról. 27-en jöttek el. Olyanok voltunk mint egy NAGY CSALÁD. Az ott készült két rövid videó:

Niki szeretet közössége – Napmajor tanya, Ladánybene:

Lépések a városból vidék felé – Kemény Róbert és Bánvölgyi Helga:

DECEMBER 7.

Az év utolsó beszélgetése Blaskó Sándor abonyi szobrásszal a magyar karácsony misztériumáról, a belső gyermek születéséről:

DECEMBER 2.

Decemberi programajánló, pár szó a médiákról, az alakuló Szeretet közösségről, a kertbéli megvilágosodásomról, a könyvről, amit írok és egyéb teremtésekről…:

A videóban említett három program szöveges átirata:

dec. 4. vasárnap, 11 órától: Kézműves vásár és előadás magyarság témában: rovásírás, baranta, finom kalácsok, kerámiavásár, beszélgetések: meghívott vendég 17 órától: Vukics Ferenc, Halásztanya Étterem, Budapest, Városház tér 6. (https://halasztanyaetterem.com/). Bővebb információ: Négyesi Erika, email: naprika@gmail.com, tel: 20-221-3470.

dec. 10. szombat, 13 – 17 óráig: „Anasztáziás” évzáró találkozó a közösségekről, Ladánybene, Napmajor tanya (https://napmajor.com/napmajor-tanya/), 13 órától 17 óráig. Bővebben a programról itt: http://www.szeretetteremuhely.hu/?page_id=3802

dec. 13. kedd, 18 – 20 óráig: Áprily Zoltán Bicsérdy Béláról szóló könyvbemutatója a Soter Klubban, Budapest, VI. Dessewffy u. 53., Jelentkezés: aprily.bicserdy@gmail.com. FB esemény: https:// www.facebook.com/events/1132378944304928/?ref=newsfeed 

Első beszélgetésünk (2022. augusztus) Áprily Zoltánnal a szerzővel itt nézhető meg: https://youtu.be/KOX2JCRF68U

Részletesebb leírás a program szervezőjétől Áprily Zoltántól:

„Meghívó egy rendkívüli könyv bemutatójára

A világon az első összefoglaló mű Bicsérdy Béla életéről

Rendhagyó életrajzi kötet született a múlt század húszas éveiben még világszerte ismert magyar életmódreformerről, Bicsérdy Béla és a bicsérdyzmus címmel.

Milyen fantasztikus sikereket ért el Bicsérdy és követőinek sokasága az öngyógyítás terén, olyan egyszerű és természetes módszerekkel, mint például a böjt, az enzimekben gazdag táplálkozás, valamint a gondolatok helyes irányításával? Mit üzent az emberiségnek Bicsérdy? Igaz lehet mindaz, amit a könyveiben írt? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a rendezvényen.

A mű teljes mértékben hiánypótló, hiszen ez a legelső könyv a világon, ami az egykoron rekordokat döntögető amatőr súlyemelő, népszerű előadó, író és életmódapostol Bicsérdy Béla életéről, valamint munkásságáról megjelenik. Azonban korántsem egy szokványos életrajzi munkáról van szó, hisz a kötet jó néhány, megfontolásra érdemes gyakorlati tanáccsal és iránymutatással is szolgál, ami így bátran nevezhető motivációs könyvnek is. A fényképekkel gazdagon illusztrált kiadvány nemcsak Bicsérdy Bélának szeretne emléket állítani, de kiemelt célja a kritikus gondolkodás népszerűsítése is, továbbá az élet minden területét érintő egyéni felelősségvállalás fontosságának kihangsúlyozása.

A kötetről Kátai Piroska Sella, a Szeretet Tere Műhely http://www.szeretetteremuhely.hu/ megalapítója beszélget az íróval, Áprily Zoltánnal. A helyszínen lehetőség lesz a könyv készpénzes megvásárlására is, melyet a szerző szívesen dedikál.

Mivel a rendezvénynek helyet adó Soter Ezoterikus Klub és Teaház a belváros szívében található, célszerű a helyszínt tömegközlekedéssel, illetve gyalog megközelíteni. Az autóval érkezőknek felhívjuk a figyelmét arra, hogy a zökkenőmentes parkolás érdekében érdemes időben elindulniuk!

A rendezvényterem befogadóképessége 80 fő, így kérjük, hogy csak azok jelezzék részvételi szándékukat, akik biztosan ott tudnak lenni az eseményen!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!”

Kapcsolódó tartalmak: 2022. OKTÓBER-NOVEMBER

A bejegyzés létrehozása: 2022. december 2.

Utolsó frissítés: 2023. 03. 08.