BEMUTATKOZÁS

Kátai Piroska Sella vagyok, 51 éves, egy Tisza-parti kis faluból származom (Nagyrév) és 28 év nyelvtanítás után jelenleg kommunikációs kurzusok és családi birtoklátogatások, nyílt napok szervezésével foglalkozom. Ezenkívül még egy képszimbolikával foglalkozó könyv megírásába fogtam az idén ősszel, melyet jeles abonyi szobrászművészünk, Blaskó Sándor, alkotásainak alapján fejtegetek majd. 

Bár faluban nőttem fel, a kíváncsiságom elvitt idegen országokba és viszonylag sok időt töltöttem külföldön különböző helyeket, életviteleket, emberi viselkedéseket tanulmányozva. Nagyon sokat tanultam ott emberségből, életszemléletből, arról, hogy minden viszonylagos, és nem utolsó sorban jobban megismertem önmagam. Megtapasztaltam mennyit bírok, hogyan viszonyulok dolgokhoz, mitől vagyok magyar és hogy  milyenek, hogyan viselkednek más népek emberei.

Aztán visszatérve kishazánkba először nyelvtanárként működtem iskolákban, felnőttoktatásban és egyénileg is, majd 2014-ben a Szeretet Tere Műhely elindításával egyéb kommunikációs kurzusok, önismereti, beszélgetős, problémamegoldási stratégiákat oktató tanfolyamokat kezdtem szervezni, 2017 márciusában létrehoztam a YouTube-os felületet (Szeretet Tere Műhely), 2021-ben pedig kurzusba szervezetten csoportos családi birtoklátogatásokat (Irány a Szeretet Tere!) indítottam az ország egész területén. Ezek a családi birtokok az Anasztázia könyvsorozat tanításain fellelkesülő hétköznapi emberek fényes gondolatokkal való teremtései, társ-teremtései az univerzumban.

2020-ban, bár még nem hivatalosan, de felvettem egy új nevet, a Sellát, amelyet én adtam saját magamnak, erről itt írok részletesen: S E L L A.

Imádok csoportban dolgozni. Minden esetben, a csoport összetételétől függően, beindul egy bizonyos csoportdinamika, amiből mind a csoport tagjai, mind az oktató is nagyon sokat tanul. Úgy gondolom, hogy azért vagyunk társas lények, hogy az érzelmek teljes skáláját megtapasztalhassuk, hogy megtanuljuk hogyan kezeljük jól konfliktusos helyzeteinket, problémás családtagjainkat, félelmet okozó hétköznapi szituációinkat, stb. Mindig van hová fejlődni, és kell is. Ebben a legteljesebb tanítást az Alapvető emberi értékek (igazság, helyes viselkedés, erőszak mentesség, béke és szeretet) mentén érzek. Fontos még az önazonos életmód, önmagunk legteljesebb kibontakoztatása, tulajdonképpen az egész földi életünk valódi célja, és eszköze a boldoguláshoz. 🙂 

Bejegyzés létrehozva: 2015. február 16.

Utolsó frissítés: 2023. március 13. 

http://www.szeretetteremuhely.hu/?page_id=3260