Kátai Piroska Sella

Kátai Piroska Sella vagyok, 51 éves, egy Tisza-parti kis faluból származom és 28 év nyelvtanítás után jelenleg kommunikációs kurzusok és családi birtoklátogatásos kurzusok szervezésével foglalkozom.

Bár faluban nőttem fel, a kíváncsiságom elvitt idegen országokba és viszonylag sok időt töltöttem külföldön különböző helyeket, életviteleket, emberi viselkedéseket tanulmányozva. Nagyon sokat tanultam ott emberségből, életszemléletből, arról, hogy minden viszonylagos, és nem utolsó sorban jobban megismertem önmagam. Megtapasztaltam mennyit bírok, hogyan viszonyulok dolgokhoz, mitől vagyok magyar és hogy  milyenek, hogyan viselkednek más népek gyermekei.

Aztán visszatérve kishazánkba először nyelvtanárként működtem iskolákban, felnőttoktatásban és egyénileg is, majd 2014-ben a Szeretet Tere Műhely elindításával egyéb kommunikációs kurzusok, önismereti, beszélgetős, problémamegoldási stratégiákat oktató tanfolyamokat kezdtem szervezni, 2021-ben pedig családi birtoklátogatásos kurzusok is indultak az Anasztázia könyvsorozat tanításai alapján. 

2020-ban, bár még nem hivatalosan, de felvettem egy új nevet, a Sellát, amelyet én adtam saját magamnak a “szél, szellő, sellő, Sella” szavakkal való játékom eredményeképpen. Úgy érzem, hogy a szél és a sellő természeti lények energiája van bennem elsősorban, ezért ezen nevek kombinációjából született a Sella. 🙂 Akinek jobban tetszik ez a légiesebb, szellemi név, az nyugodtan szólíthat Sellának. 🙂

Imádok csoportban dolgozni, ahol minden esetben a csoport összetételétől függően egy egyéni csoportdinamika indul el, amiből mind a csoport tagjai, mind az oktató is nagyon sokat tanul. Kedvencem a Szeretetteljes Kommunikációt oktató egy vagy kétnapos hétvégi kurzus, ahol szívet melengető, szívet nyitogató eseményeknek lehetünk tanúi, megtanuljuk hogyan kezeljük jól konfliktusos helyzeteinket, problémás családtagjainkat, félelmet okozó hétköznapi szituációinkat. Úgy gondolom, hogy mindig lehet fejlődni, és kell is, valamint önmagunk minél teljesebb kibontakoztatása, önazonosságunk elérésében a kommunikáció az egyik leghatékonyabb eszköz a boldoguláshoz. 🙂 Tanfolyamok ősztől várhatóak. 

2022. július 20.