CSALÁDI BIRTOK

Kapható egy könyvsorozat ma Magyarországon, ami toronymagasan kiemelkedik a többi hasonló, szellemi tanításokat tartalmazó, könyvek sorából mégpedig azzal, hogy olvasóit konkrét tettekre serkenti: arra, hogy létrehozzák saját Családi Birtokukat. A fellelkesülés és a vágy teremtő ereje arra is képes, hogy olyan tüzet gyújtson emberi szívekben, mely elégeti sikertelenségtől való félelmüket. A többség számára esztelenségnek tűnhet kimenni egy hektárnyi nagyságú területre, ahol mindent saját erőből, a nulláról, áram és energiaszolgáltatók nélkül kell megoldani, de mily érdekes: épp így gondolkodnak a Családi Birtokok felépítői is azokról, akik, annak ellenére maradnak a rendszer által felépített “kényelemben”, hogy rájöttek, ők ebben nem tudnak boldogok lenni, mert nem mernek vagy akarnak saját sorsukon változtatni.

Kevesen érzik még, de a “Családi Birtok” szóösszetétel hatalmas erőket mozgat. Azt már tudjuk mi magyarok, van is egy mondásunk rá, hogy “Egységben az erő”, de azt még nem tudjuk, hogy ezt az erőt hogyan aktiváljuk, hogy mozgassuk vagy érvényesítsük. Sokan vagyunk és sokfélék, s ha különböző emberek jönnek össze, még ha egy is a szándék, a kivitelezésben biztosan lesznek eltérő gondolatok, melyeket összehangolni nagyon sok időbe és energiába telik.

A Családi Birtok azért erősebb, mint bármelyik ökofalu, biofalu vagy más alternatív szerveződés, mert a vérségi kötelék a létező legerősebb összekötő erő ma világunkban, s nem csak azért, mert az édesanyánknak és az édesapánknak, akik életet adtak nekünk, örökké hálával tartozunk, hanem azért is, mert a család egy hosszú-hosszú emberi láncolat vissza a gyökerekhez… talán egészen az első, eredendő emberpárig vezet… s így a szellemvilágból, az ott létező őseinkből, őseink energiájából táplálkozik.

A szellemvilág tehát nem más, mint az előttünk élt emberek hatalmas csoportja, melyek szellemi ereje ma is, általunk is elérhető, velük kapcsolatot ápolhat bárki, bármikor… ehhez persze szükséges egyfajta megfelelő ráhangolódás, de a lényeg, hogy mindenki számára elérhető.

Egy család ereje az őseivel való kapcsolatában mutatkozik meg. Amennyiben ez a kapcsolat valahol megszakadt, mindegy, hogy kinek a hibájából, azt haladéktalanul helyre kell állítani, hogy újból áramolhasson hozzánk nagyapáink, nagyanyáink, dédszüleink, ük-szüleink jóságos, segítő energiája. A helyreállításnak, a kapcsolat felvételének több módja létezik, ilyen lehet például Bert Hellinger módszere a pszichológiában: a Családállítás terápiás módszere, vagy a már sokak által ismert dolmeneken keresztül történő kapcsolat felvétel, aki azonban a természet megújító erejére szeretne elsősorban támaszkodni, kiábrándult a mai fennálló rendszerből, és egyben alternatív otthonteremtési lehetőséget is keres, annak legjobb egy Családi Birtokot létrehoznia.

Mi is az a Családi Birtok? Hogy kell létrehozni? Mit lehet ott tenni?

A bevezetőben említett könyvsorozat (Vlagyimir Megre: Anasztázia) információiból merítkezve a következőket mondhatjuk el egy Családi Birtokról:

A Családi Birtok egy olyan nagyjából egy hektáros (10 000 négyzetméteres) földterület, ahol egy férfi és egy nő szeretetteljes életteret, “a Szeretet Terét” hozza létre maguknak és születendő gyermekeiknek, és ahol, egy meghatározott szertartás keretében, összegyűjti őseit, családjának korábbi, azóta már szétszóródott, tagjait, ezzel gyűjtve tápláló energiát saját most létező családja számára. Az említett szertartás a birtokon történő fák ültetésekor bárki által könnyen elvégezhető, nem szükséges hozzá “tanult” vagy “hivatalos” személy részvétele, a könyvek elegendő tájékoztatást adnak.

A Családi Birtok egy olyan élettér, ahol a család a saját maga számára szükséges élelmiszert megtermeli, saját ötleteit, önálló gondolatait megvalósíthatja, teremtő erejét gyakorolhatja, hisz Anasztázia két dolgot állít nagyon erőteljesen: az egyik, hogy az emberben a kezdetektől fogva minden ott van, ami a boldogulásához szükségeltetik, a másik pedig, hogy az emberi gondolat ereje a leghatalmasabb az univerzumban: mindenre talál megoldást, ami problémaként felmerül, mert a gondolat határtalan… S mivel a mai korunkban már azt is felfedeztük, hogy istent nem kívül, hanem magunkon belül kell keresnünk, ezért gyakorlatilag semmilyen akadály nem állhat útjába annak, aki a vágyait hittel és lelkesedéssel készül megvalósítani… Egyetlen dolog van még, ami fontos lehet, de az is csak akkor, ha minden belassul, mert ilyen is előfordul sűrűn, ez pedig a kitartás. Kitartani és kiállni amellett, amit helyesnek gondolunk és érzünk.

A fizikai megvalósítás tekintetében a könyvek az egyhektáros birtok területén belül kétharmad részben vegyesen gyümölcstermő és nem gyümölcsfákból álló erdőt, valamint egyharmad részben a ház-kert-tó kombinációt javasolják. Az erdő minden egyes fája egy valaha élt ősünk szimbolikus megjelenítése, melyet az ültetéskor a területbe „behívunk”, hogy őrizzen, tápláljon, feltöltsön a birtokon mindenkit, védjen a széltől vagy a hidegtől, búvóhelyül szolgáljon a madaraknak, melyek a kártevőket fogják szabályozni. A kertben körülbelül 200 fajta növényt érdemes egymást segítő társításokban elhelyezni, az állatokat pedig elsősorban társállatként, elsősorban az önellátásra is képes egyedeket válogatva, természetéhez híven tartani (tehát nem ketrecben vagy zárt térben).

Anasztázia modellezése szerint a Családi Birtokokon a házat az oda költözni szándékozó család tervezi és építi meg barátok, rokonok segítségével. Házat építeni még most is, mindenki képes, csak figyeljük meg gyermekeinken azt az ösztönt, amivel bunkert építenek székekből, takarókból és abban játszanak órákig. Minden gyerek játszik ilyet, mert minden gyermekben, emberben a „fészekrakás” ösztöne már születéstől kezdve adott, kódoltan bennünk van. Az már egy más dolog, hogy nem kezdünk bele, hiszen ijesztő lehet ez a mai technológiai fejlettség és gépészeti valamint engedélyeztetési kötöttség, ami bizonyos kompromisszumok meghozására kényszeríthet bennünket. Ugyanakkor itt is megfigyelhető egyfajta megújulás, visszatérés az alternatív, organikus alapanyagokhoz egy bizonyos szinten…

A tó elengedhetetlen része az általunk helyileg kialakított kisebb öko-szisztémának. Egyrészt a tóban élő állatok és növények színesítik és gazdagítják az élővilágot, másrészt fürödni lehet benne nyáron, de a nagyobb vízfelület, maga a víz megléte egy területen energetikai töltést, töltődést is biztosít, hisz mindenki érzi és tudja, hogy vízparton élve a levegő sokkal ózon-dúsabb, sokkal „táplálóbb”, nagyobb biztonságot ad száraz időben is, mint ha nem lenne. Anasztázia, a róla szóló történetekben is mindig a tóba ment úszni pár percet, amikor erőtlenné vált, vagy kimerült egy nehezebb feladat teljesítése után. Vajon mi lehet a víz titka?

Nos, száz szónak is egy a vége, beszéljenek helyettem azok, akik Magyarországon már mind létrehoztak a Szeretetnek egy ici-pici kis szeletkéjét, melyek a következő YouTube-os linkeken megtekinthetőek:

Két család Nemessándorházán: https://youtu.be/3Awnhcc7upk

Pilisi Zengőkert – Kesztölc: https://youtu.be/9ZAVtC3epR0

Ásotthalom tanyabirodalom: https://youtu.be/r8OMJ92Qf50

PappImiék Panyoláról: https://youtu.be/x1jniMdEJbc

Ópusztaszer – Törő Kriszta és Nagy Tamás: https://youtu.be/s67kpuyf_bQ

Solymár – Dömötör Boglárka kertje: https://youtu.be/I7TEuzgTUXY

Bars Mária – Pilisvörösvár: https://youtu.be/w1Oxx7NasOA

Réka és Zoli – Nógrád falu almáskertjében: https://youtu.be/XIx42HXn9fE   és https://youtu.be/IEPDsSN5km4 

Verőce-Magyarkút – Atarvis és Csodina: https://youtu.be/t1Jlto4txb8

Csizmadia Éva szalmabálaháza – Bp Kamaraerdő: https://youtu.be/IlvCm65B-xI

Tompa – a Zsilinszki család birtoka: https://youtu.be/Fh0GVdjqiEM

Véménd – Németh Kitti birtoka: https://youtu.be/NC-PTkz-dAM

Tiszaföldvár – Emma és Józsi birtoka: https://youtu.be/NLwbs957WlY

Kondorfa – Anasztázia és Jácint birtoka: https://youtu.be/bBLmjzNzFWo

Még több családi birtokot és tulajdonosaikat bemutató videó a Szeretet Tere Műhely YouTube-os fiókján elérhető:

https://www.youtube.com/channel/UCvIk-7Bx2L5AfMSipAutFQQ/videos

Frissítve: 2022. január 07.