Tompa

2017 őszén egy “Magyarország Nagyfalu” elnevezésű térképes internetes oldalt indítok el, amelynek keretében össze szeretném gyűjteni Magyarországon azokat a családokat, akik elkezdték építeni (egyhektáros) Családi birtokukat, már ott is élnek, életmódjukban a természettel való harmóniára és önellátásra törekedve. Azokat is megkeresem, akiknek még nincs ilyen birtokuk, de maguk körül tudatosan már létrehoztak valamit, mely a jövőbe mutat, létrehozták a saját “Szeretet Terüket”. A Nagyfalu programról bővebben ITT.

Tizenkettedik helyszín: Tompa – Zsilinszki család

Zsilinszki Ágival és családjával Ásotthalmon találkoztam először 2014-ben, amikor egy az Anasztázia könyvekből ismert „Vedrussz esküvőn” jártam Eperjesi Tomi barátommal. Az esküvő már önmagában nagyon érdekelt, de annak még jobban örültem, hogy a tanya és környezetének díszítésében, az esküvő előkészületeiben is részt vehettem, mivel az előző estét és a következőt is ott töltöttem a fiatal pár kedves meghívására. (Következő interjúm alanyai ők lesznek :-))

Ágiék akkor szerényen azt nyilatkozták, hogy ők csak „elkezdték” azt a birtokot, amit Anasztázia megálmodott és a könyvekben leírt, azonban amikor személyesen tettem náluk látogatást ez év  őszén, akkor azért a kezdeteknél jóval többet láttam… sőt!!! Sőt!!! A birtokon található cédrusfa olyan nagy, amilyet magyar családi birtokon eddig még nem láttam…

Saját családi birtokuk kialakításáról és még sok más egyébről beszél Ági a következő kisfilmben:

Készítette és lejegyezte: Kátai Piroska

2017. november 23.

Előző interjú: Budapest-Kamaraerdő – Csizmadi Éva