11. Budapest – Kamaraerdő

2017 őszén egy “Magyarország Nagyfalu” elnevezésű térképes internetes oldalt indítok el, amelynek keretében össze szeretném gyűjteni Magyarországon azokat a családokat, akik elkezdték építeni (egyhektáros) Családi birtokukat, már ott is élnek, életmódjukban a természettel való harmóniára és önellátásra törekedve. Azokat is megkeresem, akiknek még nincs ilyen birtokuk, de maguk körül tudatosan már létrehoztak valamit, mely a jövőbe mutat, létrehozták a saját “Szeretet Terüket”. A Nagyfalu programról bővebben ITT.

Tizenegyedik helyszín: Budapest – Kamaraerdő – Csizmadia Éva

Évával 2011-ben találkoztam először, amikor egy kedves barátom meghívására részt vettem a Kamaraerdei birtokán történő kertrendezésben és Gyulavári Béla Gyula felejthetetlen ízű bográcsos paprikás ételének elfogyasztásában. Ekkor fejeződtek be a félgömb alakú szalmabála házának építési munkálatai, már csak a tapasztás hiányzott.

Később Éva részt vett pár nálam, a Szeretet Tere Műhelyben, tartott rendezvényen, én is voltam nála az ő szervezésein, illetve tartottunk ott olyan összejöveteleket is, amelyekhez ideális helyszínként szolgált különleges háza és az általa létrehozott Szeretet Tér.

Éva bölcs gondolatai sokaknak segítettek már az évek során és most hallgassák ezeket azok, akik az általam készített videót nézik:

Készítette és lejegyezte: Kátai Piroska

2017. november 14.

Előző interjú: Verőce-Magyarkút – Atarvis és Csodina

Következő interjú: