Solymár

2017 őszén egy “Magyarország Nagyfalu” elnevezésű térképes internetes oldalt indítok el, amelynek keretében össze szeretném gyűjteni Magyarországon azokat a családokat, akik elkezdték építeni (egyhektáros) Családi birtokukat, már ott is élnek, életmódjukban a természettel való harmóniára és önellátásra törekedve. Azokat is megkeresem, akiknek még nincs ilyen birtokuk, de maguk körül tudatosan már létrehoztak valamit, mely a jövőbe mutat, létrehozták a saját “Szeretet Terüket”. A Nagyfalu programról bővebben ITT.

Hetedik helyszín: Solymár – Dömötör Boglárka

Boglárkával 2007 óta ismerjük egymást. Akkor még Bartkó Edith, az Anasztázia könyvek fordítójának, magyarországi „koordinátoraként” intézte a könyvsorozattal kapcsolatos ügyeket nyomdában szerzett korábbi tapasztalatai révén. 2011-ben, amikor Edith váratlanul eltávozott közülünk, nem volt kérdés számára, hogy átveszi a könyvsorozat magyarországi „gondozását”, amelyet Edith egyetlen örököse, Zoltán fia, jó szívvel, bizonyos feltételek betartása mellett, teljes egészében rá is bízott. Az „ügy” ezzel a lehető legjobb, legelkötelezettebb kezekbe került. Edith és Boglárka rengeteg társadalmi munkát fektetett abba, hogy Anasztázia üzenete mindenkihez eljusson (honlap: http://www.anasztazia.hu/).

Munkáját nem csak a könyvet olvasó és vásárló nagyközönség, hanem szellemi örökségünk terjesztésében sokat mozdító „nagy” nevek, mint Szőke Lajos (http://www.szokelajos.extra.hu/) vagy Géczy Gábor (http://www.magtar.hu/) is folyamatosan támogatják.

Lejegyezte: Kátai Piroska, inspiraltak@gmail.com

Budapest, 2017. szeptember 20.

Előző interjú: Ópusztaszer – Kriszta és Tamás

Következő interjú: Pilisvörösvár – Bars Mária