Kesztölc

2017 őszén egy “Magyarország Nagyfalu” elnevezésű térképes internetes oldalt indítok el, amelynek keretében össze szeretném gyűjteni Magyarországon azokat a családokat, akik elkezdték építeni (egyhektáros) Családi birtokukat, már ott is élnek, életmódjukban a természettel való harmóniára és önellátásra törekedve. Azokat is megkeresem, akiknek még nincs ilyen birtokuk, de maguk körül tudatosan már létrehoztak valamit, mely a jövőbe mutat, létrehozták a saját “Szeretet Terüket”. A Nagyfalu programról bővebben ITT.

Negyedik helyszín: Kesztölc – Pilisi Zengőkert

Mária, a Pilisi Zengőkert Családi birtok tulajdonosa, Dr. Gergely Ákos (életútjáról egy összefoglaló ITT), természetgyógyász és fogorvos feleségeként tizenkét évig a férjével, ahogy ő fogalmaz a videón: „egy gondolat, egy akarat és egy cél” volt, amikor öt évvel ezelőtt létrehozták ezt a gyönyörű kesztölci saját birtokot. Egy ilyen birtok sok örömöt és gyönyörűséget ad, „sosincs teljesen kész”, mert mindig van mit csinálni, ugyanakkor az ember itt szembesül önmagával, a saját határaival, a saját felelősségének  a felvállalásával. Viszont van egy érdekes jelenség is a birtokon, amit más interjúalanyom még nem említett konkrétan, hogy „bárhol járok, a gondolatom mindig itt van… még ha fizikailag nem is vagyok itt, a birtok gondolati képe állandóan velem van, valahogy ideköt…”.

Mária mesél arról, hogy alakult át benne a bogaraktól való tartózkodás, milyen feladatokat ró rá a hétköznapokban a birtok fenntartása, mi történt férjével, akivel közösen hozták létre ezt a helyet és még sok minden másról:

Lejegyezte: Kátai Piroska, 2017. augusztus 22.

Előző interjú: Ásotthalom – Tóth Bea

Következő interjú: PappImiék Panyoláról