2. Pécsely

2017 őszén egy “Magyarország Nagyfalu” elnevezésű térképes internetes oldalt indítok el, amelynek keretében össze szeretném gyűjteni Magyarországon azokat a családokat, akik elkezdték építeni (egyhektáros) Családi birtokukat, már ott is élnek, életmódjukban a természettel való harmóniára és önellátásra törekedve. Azokat is megkeresem, akiknek még nincs ilyen birtokuk, de maguk körül tudatosan már létrehoztak valamit, mely a jövőbe mutat, létrehozták a saját “Szeretet Terüket”. A Nagyfalu programról bővebben ITT.

Második helyszín: Pécsely – Bárdi-Farkas család

A Bárdi-Farkas családot Pécselyen azért látogattam meg, mert én magam is jelen voltam a majdani alapítványi iskolájuk alapköveinek letételénél és kíváncsi voltam az első 4-5 év tapasztalataira…

Annak a kis csoportnak a munkája, akik megálmodtak egy Balaton Felvidéki Életiskolát, a szervezés egy bizonyos szakaszában összefonódott a Bárdi-Farkas család már korábban dédelgetett céljaival és vállalkozói körével, s mivel ez utóbbi tudta az induló anyagi bázist megteremteni, ezért a család átvette az iskola teljes körű szervezési feladatait azért, hogy létrehozzanak egy alternatív magántanulói lehetőséget hazai és külföldön élő magyar családok részére… Mindez történt 2013-ban. Azóta eltelt pár év, sok-sok minden történt, a működés közben jött a gyakorlat, ami nem mindig pontosan ugyanaz, mint az elmélet… sőt!!!

A részletekről meséljenek ők maguk:

Bővebben az iskola hivatalos honlapján: Báró Wesselényi Miklós általános iskola

Lejegyezte: Kátai Piroska, Nagyrév, 2017. augusztus 12.

Előző interjú: Nemessándorháza – Terra Animam Egyesület

Következő interjú: Ásotthalom – Tóth Bea