Nemessándorháza

2017 őszén egy “Magyarország Nagyfalu” elnevezésű térképes internetes oldalt indítok el, amelynek keretében össze szeretném gyűjteni Magyarországon azokat a családokat, akik elkezdték építeni (egyhektáros) Családi birtokukat, már ott is élnek, életmódjukban a természettel való harmóniára és önellátásra törekedve. Azokat is megkeresem, akiknek még nincs ilyen birtokuk, de maguk körül tudatosan már létrehoztak valamit, mely a jövőbe mutat, létrehozták a saját “Szeretet Terüket”.  A Nagyfalu programról bővebben ITT.

Az első helyszín, ahová ellátogattam, Nemessándorháza (Zala megye, Bp-től 215 km-re délnyugatra) volt augusztus 2-3-án. Tudtommal ők voltak az elsők, akik az Anasztázia tanítások által vezérelten tíz évvel ezelőtt megalapították az első Családi birtok települést Magyarországon (honlap: Terra Animam). Jelenleg 10 család él ezen a területen, ahol két újabb gyermek érkezését várják hamarosan. Egyikőjük már a településen fogant, amelynek, aki ismeri az Anasztázia könyveket, óriási jelentősége van. (Erről bővebben egy másik bejegyzésben tervezek írni – hamarosan).

Három videó felvételt szeretnék megosztani most, melyek ezen a látogatáson készültek.

Egy éjszakát kint töltöttem az erdőben, egy kis „vendégházban”, ahol gyógynövények közt aludtam, zár, víz és villanyáram nélküli házban, teljesen fekete (nem fényszennyezett) csillagos égbolt alatt, tücsökciripelésben, az erdő susogó fái és halkan neszező állatai között. Csodálatos élmény volt.

Az első videó itt készült:

A következő videón, Engelhardt Szilárd közreműködésével, egy pár információ arról, hogy miért, hogyan jött az ötlet, a kezdeményezés elindítása, a Magyarország Nagyfalu kapcsolati háló létrehozása – ki az, aki ilyet merészel??? 🙂

És most jön tulajdonképpen a lényeg: csodás emberek, két család, akik a Családi birtok településen élnek és a kérdéseimre adott válaszaik.

(Az interjú felvétele nagyon nagy öröm volt számomra, tudom, hogy amatőrök vagyunk és nem olyan profi, mint, amit a tévében lehet látni, de nézzétek el ezt nekünk, mert akármilyen is, mi szívvel-lélekkel csináltuk, és elsősorban az emberi aspektust szerettük volna megmutatni. A majdani honlapon minden családnak saját bemutatkozási oldala lesz majd, ahol pár egyéb információt is elhelyezünk majd róluk, itt a Szeretet Tere Műhely honlapján csak az interjú videókat közöljük.)

Szóval a harmadik videó, mely az első Családi birtok közösségének meglátásairól szól:

A videó felvételek készítéséhez helyi segítséget is kaptam, amelyet Jörgnek ezúton is nagyon köszönök (második és harmadik kisfilm az ő kamerájával készült) 🙂 Az első videócskát a saját laptopom (Acer Aspire V) kamerájával vettem fel.

Lejegyezte: Kátai Piroska, Budapest, 2017. augusztus 7. , email: monagyfalu@gmail.hu

Kapcsolódó linkek: Első Családi birtoktelepülés Nemessándorházán,  Családi Birtokok MagyarországonA Családi birtok erejeTáplálkozz úgy, ahogy lélegzel!

Lejegyezte: Kátai Piroska, Budapest, 2017. augusztus 7.