Jobb Agyféltekés Angol nyelvi táborok nyáron

Egyhetes, 40 órás, intenzív jellegű

Jobb Agyféltekés Angol nyelvi táborok

indulnak felnőtteknek Pünkösd hétfőjétől egész nyáron

Nagyréven, az “Út a Révhez” Vendégházban

tapasztalt nyelvtanár vezetésével.

A nyelvtanulás legproblémásabb szakasza az idegen nyelven való megszólalás, a beszédkészség kialakulása, melyhez sokszor jó adag bátorság, megfelelő szókincs és szintén jó nagy adag önbizalom is szükségeltetik. Tábori körülmények között, nyugodt, békés környezetben, ahol csak a tanulásra van “gondunk”, olyan hatalmas lendületet tud venni, valójában egy nagy lórugást adhat az egy hét intenzív 40 órás nyelvgyakorlás (2×1,5 óra délelőtt és ugyanennyi délután is), amely a tábor végén rövid idő alatt is mérhető szinten jelentkezik a tudásban.

A Jobb Agyféltekés módszer a nyelvtanulásban speciális motiváló gyakorlatok sorozatából áll, melyek olyan embereknél is hatékonyan működnek, akik a hagyományos módszerekkel eddig nem érték el a kívánt eredményt.

Az, hogy mindez a hétköznapi életvitelből kiemelve, nyugodt, lelassult életritmusú, természetes közegben történik, szintén növeli a sikerélményt, és ezáltal a módszer hatékonyságát. Nyugdíjasoknak és munkahely váltás előtt állóknak kifejezetten ajánlott egyrészt a memória fejlesztésére és megtartására irányuló gyakorlatai miatt, másrészt a mozgással és kinti órákkal összekötött, lazító jellegű feladat megoldásokkal.

A tábor ideje alatt számtalan szabadidős tevékenység is gyakorolható: séta, biciklizés, tollasozás, úszás, lovaglás, evezés a falu létesítményeit és adottságait kihasználva ottlétünk egyben feledhetetlen élménnyé, tanulással egybekötött nyaralássá válhat. A szállás kényelmes, tágas, kétágyas szobákban, modern fürdőszobával és konyhával felszerelt gyönyörű polgári házban.

A helyszín 5-6 fős kiscsoportos nyelvi órák tartására nyújt ideális helyszínt, kizárólag az apartmanban tartózkodók számára szervezett, plusz turnusonként 2 fő helyi vagy környékbeli településekről származó személyek számára bentlakás nélkül is elérhető nyelvi lehetőség.

Szintkövetelmény: különösebben nincs, mert mindenki azt veszi ki az egészből, amilyen szinten ő épp áll (nem is tudna többet). A minimum, hogy legalább “újrakezdő” legyen, tehát egy alap tanfolyamot már végzett valamikor, de kellene egy jó kis ráerősítés, ami megindítja, beindítja a tanulási folyamatot.

Ideális A1-A2 szinten lévőknek. (újrakezdő és alapfok szintek közt)

Részletek:

A heti turnusok 4 éjszakát (hétfőtől péntekig), teljes ellátást (napi 4 étkezés) és 40 nyelvi órát foglalnak magukban.

Teljes ár: 85 000 Ft/fő,

Kedvezmény: április 30-ig történő befizetés esetén 75 000 Ft/fő,   május 11-ig történő befizetés esetén 80 000 Ft/fő.

Környékbeliek bentlakás nélküli óralátogatása: 30 000 Ft/fő/hét (maximum 2 fő/turnus)

Turnusok (ideje és nevei):

1. május 21-25 – Pünkösdi (Pünkösd hete, gyümölcsfák virágzása, mennyei illatok a levegőben)

2. június 4-8 – Bogyós (bogyós gyümölcsök érésének ideje – a faluban sok meggy, cseresznye, szamóca található)

3. június 18-22 – Tiszavirágzás (a Tiszavirágzás időszaka, Nyár napéjegyenlőség időszaka, leghosszabb nappalok)

4. július 2-6 – Aratás (az Aratás időszaka)

5. július 16-20 – Napos (legnaposabb időszak, ideális evezésre, fürdőzésre, napfelkeltével kelésre a Holt-Tisza parton, kora reggeli jógaórákra)

6. augusztus 6-10 – Dinnyés (dinnyeszezon kezdete, dinnyés tisztítókúra ajánlott)

7. augusztus 13-17 – Hullócsillag (intenzív hullócsillag szezon, éjfekete égbolt a faluban)

8. augusztus 20-24 – Nyártemető (helyi horgászverseny a faluban, nyártemető időszak)

Jelentkezés és bővebb információ:  30-727-3691, inspiraltak@gmail.com

A helyfoglalás a tanfolyami díj befizetésével válik érvényessé, melyet a következő számlaszámra kérjük utalni: Magnetbank, 16200151-18531596 (Kátai Piroska, e.v.)
Közlemény rovatba írandó: a turnus neve (pl. Dinnyés)

A befizetett összeg csak akkor jár vissza, amennyiben a kurzus elmarad. Ha a jelentkező befizette a díjat, de mégsem tud részt venni, azt egy harmadik fél számára átruházhatja, vagy, a szabad helyek függvényében, egy másik időpontban lejárhatja.

A kurzusok pontos órai beosztásai a beiratkozást és fizetést követően kerülnek kihirdetésre. Nagyjából a napi rutin a következőképp alakul:
délelőtt reggeli 8-tól, oktatások 9-12:30-ig szünetekkel és uzsonnával. Ebéd 13 órától, utána pihenő, szabadprogram, napozás, stb. Du. másfél óra tanulás 16 órától, vacsora 18 órakor és este 19 órától az utolsó másfél óra lazább gyakorlás egészen 20:30-ig.

Bővebben a Jobb Agyféltekés módszerről: Ha nyelvet tanulsz… 

Következő tanári továbbképzés: Jobb Agyféltekés Angol a jövő tanárainak

Helyszín:

Az “Út a Révhez” Vendégház Budapesttől 135 km-re dél-keletre található egy pár száz lakosú kis zsákfaluban, Nagyréven, az Alföld közepén. A falu idilli fekvéséből eredően (az élő és a Holt-Tisza között fekvő majdnem érintetlen magaspartján) és múlt századi érzetet keltő fából készült Tiszai kompos közlekedése révén is egy üde színfolt a végtelennek tűnő rónaságon.

Az elmúlt években több saját szervezésű táborom helyszíneként is élvezhettük az ősfás parkkal körbevett tündéri terület minden áldását. Ha Alföld, nekem ez a hely jelenti az otthont.

apartman1

A szálláshelynek Nagyrév egyik teljes körűen és igényesen felújított polgári háza ad otthont.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az apartmanról készült videót ITT lehet megtekinteni, a továbbiakban pedig néhány kép a helyről:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terasz

 

Holt-Tisza part

Nagyrév hajnal_145

 

Folyó Tisza part a Révátkelőnélnagyrév 169_HDR