Gondnokot keresünk

Mezőkovácsháza környékén, egy 4000 négyzetméteres területen áll két ház, melyekből az egyik kiadásra, a másik lakhatásra keresi gondos gazdáját.

A tulajdonosok beleszerettek a területbe, felújították a házakat és szeretnék önfenntartó módon működtetni, szállást adni arra járó turistáknak, családoknak. Ideális hely ez azok számára, akik intim, zajmentes környezetet keresnek az élethez. A hely alkalmas csoportos elvonulások, kisebb esküvők, szertartások lebonyolítására. A táj egy gyöngyszem, varázslatos, emberi kéz által alig érintett.

Mária Terézia idejében a Mezőhegyesen létesített ménes gondozására 99 majort hoztak létre, amelyből mára csak 17 élő maradt. Ezek egyikén található a fent említett telek két házzal, a major egyébként nem több mint 20 házat számlál.

A gondnok (házaspár vagy család) ebbe a kis házba költözhet be: kb. 50 m2, két szoba, konyha, ebédlő, zuhanyzó-wc egyben. Szépen felújított, új, IKEÁS bútorokkal berendezett takaros kis ház.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kis ház lakhatásra

 

181

Nagyszoba

 

Fürdőszoba

Fürdőszoba

A vendégház boltíves megoldásokkal nagyon hangulatos: kb. 70 m2, két fürdőszoba wc-vel, két szoba, konyha-ebédlő-nappali egyben középen, két terasz. Fűtés fatüzelésű cserépkályhával. Főzés, sütés: villanytűzhelyen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vendégház kívülről

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terasz

078

Nappali

Konyha

Konyha

Szobák

219

 

206

 

086

Fürdőszoba

A gyümölcsöskertben meggy, körte, alma, barack, cseresznye, szilva, egres és ribizli található.

A gyümölcsös melletti konyhakertben az egész éves élelmiszer ellátás megtermeszthető.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A sövény mögött a gyümölcsös

A gondnok feladata a terület “életben tartása”. Vagyis a kert gondozása, a termések feldolgozása, házak tisztán tartása, karbantartási munkák elvégzése, a szállóvendégek fogadása és néhány egyszerű étel elkészítése számukra.

Cserébe lakhat a tanyán, használhatja a rendelkezésre álló eszközöket, termeszthet élelmiszert a kertben, gazdálkodhat. A tulajdonosok felé a rezsiköltségeket kell kitermelnie, a forgalomból bizonyos százalékot kap, ami szolgálhat “munkabérül”.

Hosszú távon üzleti partnerség is elképzelhető.

További tervek: a vendégház bővítése, a kertben medence építés csúszdával, a telek végében lévő kis folyó partjának kiépítése.

Komoly érdeklődők Kelemen Ildikót keressék a következő e-mail címen: info@orchardcroft.ca. Honlap: The Orchard Croft