6. Játék az egész tér

Szám szerint a hatodik (már ennyi???) Asztaaás találkozónkon a Gellért-hegyen jártunk az égre mutató óriás ceruzák birodalmában. 🙂

Cerka firka

 

Ez alkalommal nem jött új csatlakozó, csak a régi „motorosok”. Az idő tiszta, napsütéses, őszi sárguló faleveles, gyíkmelegedős, mókus-figyelős finomság volt. Ki látja meg hol a mókus???

Mókus a fán

 

A fán ezúttal nemcsak madarak és kisállatok voltak, hanem gyerekek is. De hopp! Ott egy Gilda. 🙂 Biztonságos távolban a szülőktől… 🙂

Gilda a fán1

 

Elindult a tanulócsoportunk „gyermekmegőrzős” al-projektjének konkrét megszervezése is. Ennek célja és haszna nemcsak az, hogy a szülő kapjon egy kis „saját” időt, hanem az is, hogy a gyermek együtt lehessen más felnőttekkel, lásson más hozzá állásokat, más személyiségeket. Első körben Zoli vállalta, hogy szívesen felügyel a gyerektársaságra heti egy nap, de azt szeretnénk, ha ebbe minden szülő bekapcsolódna egy-egy alkalomra. A helyszín és ár még egyeztetés alatt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mai kedvenc képem: Simi ugrik vagy esik (ki tudja ezt eldönteni?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pár életkép szöveg nélkül…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Újabb program lehetőségként felmerült a Pákozdi-ingókövek a Velencei-hegységben és az Érden található Fundoklia-völgy meglátogatása, ami lehet akár tavasszal is.

Következő alkalommal (november 4-én) a Margit szigetre megyünk a Vadaspark részre, ahol a gyerekek fognak nekünk az állatokról mesélni.

Egy héttel később (november 11-én) pedig az Alcsútdoboz-i Arborétumba kirándulunk – ez egész napos mulatság lesz – ahol az arborétum bejárása mellett Halászné Marcsi fog nekünk mesélni a Szentjánosbogarak életéről, az arborétum csodáiról, Magyarország legnagyobb cédrusáról (amit meg is nézünk, meg is foghatunk, meg is érezhetünk), és még sok minden másról. Egy fotó kiállítást is megtekinthetünk majd Marcsiék házánál a délelőtt folyamán, melynek képei Magyarország minimális fényszennyezettségű helyein készültek az itthon látható csillagos égboltról.

A programokon való részvétel jelentkezéshez kötött, amit az inspiraltak@gmail.com címre küldött E-mailben lehet megtenni. Személyesen érdeklődni Kátai Piroskánál a 30-727-3691-es számon és Sándor Klárinál a 30-321-4572-es számon lehet.

Lejegyezte: Kátai Piroska

2015. október 30-án.

 

Megjegyzés: Nagyon szépen köszönöm Ilonának a november havi BKV bérlet felajánlást, amelyet hozzám a héten el is juttatott. 🙂

Ui: Aki szervezési munkáimat valamilyen módon támogatni szeretné és megteheti, attól a mobiltelefonomra feltöltést bármikor szívesen elfogadok. Köszönöm.